Konferens med Nysta

- Att driva samhällsförändring på 2020-talet -

Datum: Fredag 26 mars 2021

Tid: 08:30 – 10:00

Plats: Mötet genomförs via den digitala plattformen Zoom. Du som anmäler dig kommer att få en länk för att ansluta skickad till dig vid ett senare tillfälle.

 

Hjärtligt välkommen till en konferens med Nysta om samhällskontraktets förändring och civilsamhällets roll.


Nystas arbete med att ta fram förslag för ett nytt samhällskontrakt pågår för fullt och börjar konkretiseras. Gemensamt är att förslagen kommer att innebära behov av förändring – både av politiska förutsättningar och civilsamhällets egna aktörskap. Men hur drivs samhällsförändring i 2020-talets Sverige? Hur kan vi säkerställa att många olika röster och perspektiv får ta plats samtidigt som viktiga förändringar verkligen får genomslag och gör avtryck?


Konferensen genomförs i samarbete med Kairos Future. Fredrik Torberger, Director for Kairos Futures team Citizens & Societies, kommer att introducera temat för dagen, ”Att driva samhällsförändring på 2020-talet”. Utifrån detta och ett antal andra samtidsspaningar diskuterar vi sedan gruppvis, tillsammans med representanter från Nysta, civilsamhällets roll och hur ett förnyat och förbättrat samhällskontrakt skulle kunna se ut.


Som en del av konferensen kommer partiledarna för tre av Sveriges riksdagspartier, Ebba Busch (KD), Nooshi Dadgostar (V) och Annie Lööf (C), att bidra med sina perspektiv på de frågor som tas upp för diskussion. Tillsammans med detta får också några av Sveriges vassaste politiska journalister komma till tals och reflektera kring frågeställningarna i ett panelsamtal.

Vi på Nysta ser nu mycket fram emot ett brett, engagerande och öppet samtal om hur samhällsförändring ska uppnås, och hoppas på att få se och höra från dig den 26 mars!

 

Program


  • Martin Ärnlöv, generalsekreterare på Svenska Röda Korset och ordförande för Nysta, välkomnar och berättar om Nystas syfte och mål.
  • Film från Nystas sex team om deras arbete och deras förslag till förändring.
  • Fredrik Torberger, Director for Kairos Futures team Citizens & Societies, presenterar huvudämnet för dagen - ”Att driva samhällsförändring på 2020-talet”.
  • Film från Ebba Busch (KD), Nooshi Dadgostar (V) och Annie Lööf (C) där de ger sin syn på civilsamhället och den förändring som de tror behövs.
  • Gruppdiskussion mellan alla deltagare i mindre separata diskussionsrum om de frågor och ämnen som berörts.
  • Panelsamtal mellan Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, Susanne Nyström, ledarskribent på Dagens Nyheter, och Sanna Rayman, chefredaktör på Altinget.


Anders Lindberg


Susanne Nyström


Sanna Rayman

Anmälan


OBS Anmälningslistan är nu tyvärr full. En inspelning av hela konferensen kommer att publiceras här på nysta.nu i efterhand.


Vi hoppas på att nå och inkludera så många personer och sektorer som möjligt med denna konferens. Sprid gärna denna inbjudan vidare till alla du tror kan tänkas vara intresserade av att delta!


Vid frågor, kontakta Love Hansson via love.hansson@famna.org


Tips! För att det ska gå smidigt att ansluta sig till mötet rekommenderar vi att du laddar ner Zoom i god tid innan mötet startar. Zoom kan du ladda ner här.