På gång inom NystaSeminarier, workshops och dialogmöten

Nystas lanseringskonferens 18 juni: Ett bättre Sverige


Tid: 08:30-12:00


Varmt välkommen till lanseringen av Nystarapporten: civilsamhällets svar på hur vi kan stärka samhällskontraktet, demokratin och välfärden.


Under det senaste året har ett stort antal aktörer i det civila samhället genomfört samverkansprojektet Nysta. Corona var gnistan. Pandemin synliggjorde en rad omständigheter och problem som gjort det uppenbart att civilsamhället och alla dess organisationer behöver spela nya och viktiga, ibland avgörande, roller i det framtida Sverige.


Vid en halvdagskonferens den 18 juni presenteras Nystarapporten, med en mängd idéer och konkreta förslag på hur på hur Sverige kan bli ett bättre land att leva i – för alla.


Medverkar, utöver Nystas teamledare, gör bland andra Lena Hallengren, socialminister (S), Annie Lööf, partiledare (C), Amanda Lind, kultur- och demokratiminister (MP), Jakob Forssmed, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson (KD), Jason Diakité, artist, Antje Jackelén, ärkebiskop Svenska kyrkan, Ahmed Abdirahman, grundare The Global Village och Järvaveckan, Hanna Stjärne, VD på Sveriges Television och Lars Trägårdh, professor på Ersta Sköndal Bräcke högskola, med många fler medverkande gäster att vänta de kommande veckorna.


Anmäl dig redan idag till försommarens viktigaste förmiddag!